A tésztához:
- 35 dkg liszt
- 5 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 1 evőkanál méz
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 tojás
- kevés tej
A krémhez:
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
A töltelékhez:
- 1 csomag babapiskóta
- rum aroma
- tej
A tetejére:
- 10 dkg tortabevonó csokoládé
- 2 evőkanál olaj
A tésztához a lisztet a margarinnal, a cukorral, a szódabikarbónával,
a mézzel, a kakaóval, a tojással és kevés (kb. fél dl) tejjel
összegyúrjuk. Ebből a tepsi hátán (20 × 32 cm) két lapot sütünk. A
krémhez a pudingot a tejjel és a vaníliás cukorral megfőzzük, levesszük a
tűzről, majd addig kavarjuk, amíg kihűl. A porcukrot a margarinnal
habosra kavarjuk, és a kihűlt pudinggal jól összekeverjük.
Az egyik megsült lapot tepsibe helyezzük, erre kenjük a krém felét.
Babapiskótákat rumos tejbe áztatunk, és ezt a krémre terítjük. Rákenjük a
maradék krémet, majd ráhelyezzük a második lapot. A tetejét olvasztott
csokoládéval vonjuk be.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése