Pénteki
pálinkás receptünk ezúttal egy könnyed és kellemes sütemény, amihez
gyakorlatilag bármilyen gyümölcsöt és ezáltal bármilyen pálinkát fel
lehet használni. A Gyümölcsös tejes pite
hozzávalói:
2 dl tejszín
2 dl tej
1 vaníliarúd
3 tojás
6 dkg cukor
50 dkg cseresznye, barack, málna, meggy
8,5 dkg liszt
4 evőkanál cseresznye-, barack-, meggy-, málnapálinka
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és kivajazunk egy 24-26 cm átmérőjű
pitesütőformát. A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk, a pitesütőformába
szórjuk és meglocsoljuk a pálinkával. A tojásokat kikeverjük a cukorral,
a vaníliarúd kikapart belsejével és a liszttel.
Apránként hozzáadjuk a tejszínt és a tejet, folyamatosan keverve, míg
végül egy csomómentes, sűrű palacsintatésztát kapunk. A masszát a
gyümölcsre öntjük, sütőbe tesszük és 35-40 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése