Oldalak

2014. február 5., szerda

Gyümölcstál

Trifle recept

Hozzávalók:
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 cs babapiskóta korong
  • 1 dl marcipános tejszínes likőr (de bármilyen más likőr is megteszi)
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor
  • 2 ek málnadzsem
  • gyümölcsök ízlés, és idény szerint
Elkészítése:
Az első, azaz a legalsó réteg a babapiskóta. Szépen a tál oldalát kirakjuk körben, az alját pedig kibéleljük a piskótával, amit leöntünk alkohollal. A málnadzsemet egy pici vízzel hígítjuk, hogy könnyen lehessen dolgozni vele, és a tál szélénél a piskóták tetejét körbelocsoljuk vele, az a jó, ha jól lecsorog a tál oldalán, szépen mutat kívülről. A második réteg a gyümölcs. Szeleteljük fel a gyümölcsöket, rendezzük el a szeleteket szintén a tál oldalán, a többit pedig rakjuk a középen lévő piskóta tetejére. Jöhet a harmadik réteg a tejfölös krém. A tejfölt kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Addig ismételjük a rétegezést, amíg van hely a tálban. A legfelső réteg a díszítés, amit tálalás előtt kivitelezünk.
Trifle  recept fotó
Küldte: Mera

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése