Trifle recept
Hozzávalók:
Elkészítése:- 1 nagy pohár tejföl
- 1 cs babapiskóta korong
- 1 dl marcipános tejszínes likőr (de bármilyen más likőr is megteszi)
- 1 cs vaníliás cukor
- 20 dkg porcukor
- 2 ek málnadzsem
- gyümölcsök ízlés, és idény szerint
Az első, azaz a legalsó réteg a babapiskóta. Szépen a tál oldalát kirakjuk körben, az alját pedig kibéleljük a piskótával, amit leöntünk alkohollal. A málnadzsemet egy pici vízzel hígítjuk, hogy könnyen lehessen dolgozni vele, és a tál szélénél a piskóták tetejét körbelocsoljuk vele, az a jó, ha jól lecsorog a tál oldalán, szépen mutat kívülről. A második réteg a gyümölcs. Szeleteljük fel a gyümölcsöket, rendezzük el a szeleteket szintén a tál oldalán, a többit pedig rakjuk a középen lévő piskóta tetejére. Jöhet a harmadik réteg a tejfölös krém. A tejfölt kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Addig ismételjük a rétegezést, amíg van hely a tálban. A legfelső réteg a díszítés, amit tálalás előtt kivitelezünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése