Lászlóné Csöndes megosztotta Meglepetés magazin fényképét.
Megszereztük
nektek a szupertorta receptjét, amire olyan sokan kíváncsiak voltatok,
miután kiposztoltuk eme rendkívül guszta képet! Tehát:
Szupertorta
5 tojást szétválasztunk, a sárgáját habosra keverjük 20 dkg cukorral, 1 citrom levével és 2 evőkanál vízzel. 18 dkg lisztet elkeverünk 2 evőkanál kakaóporral és 1 csomag sütőporral, és beledolgozzuk a sárga masszába. 2 dkg cukorral felverjük a tojások fehérjét, és óvatosan azt is hozzáforgatjuk. Félgömb alakú, kivajazott, kilisztezett kb. 20 cm átmérőjű formába simítjuk, a sütőrácson kiegyensúlyozva előmelegített sütőbe toljuk, és közepesen meleg sütőben sütjük, 35-40 percig, illetve addig, amíg a beleszúrt fogvájóra már nem ragad tészta. Kivesszük a sütőből, kiborítjuk a formából, és ha kihűlt, négy vékony szeletre vágjuk. 2 dl felvert habtejszínből, 25 dkg puha gesztenyemasszából, 5 dkg mascarponéból, néhány csepp rumból vagy rumaromából puha krémet készítünk, a krémet a tortaszeletek közé töltjük. 2 tábla tortabevonó csokit vízgőz fölött megolvasztunk, és annyi vajat vagy olajat keverünk hozzá, hogy kenhető krémet kapjunk. A krémmel bevonjuk a tortát, egy kicsit hagyjuk dermedni, majd szép sorban kirakjuk 2 csomag (kb. 60 dkg) rumkókusz csokigolyóval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése