Különleges barackos cobbler
Hozzávalók:
- 800 g sárgabarack
- 60 ml baracklé
- 125 ml tej
- 60 ml juharszirup (vagy méz és kevés fahéj)
- 40 g vaj
- 1 tojás
- 1/2 csésze barna cukor
- 2 csésze liszt
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
- 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
- A tálaláshoz:
- tejszínhab
Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A barackokat kimagozzuk, a fél
barackokat egy kisebb (kb. 1,5 literes) serpenyő alján elosztjuk, és
meglocsoljuk a baracklével.
Egy tálban habosra keverjük a tejet, a juharszirupot, az olvasztott vajat, a tojást és a cukrot. Hozzáadjuk a sütőport, a szódabikarbónát, a gyömbért és a szerecsendiót is, végül egy fém kanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet is.
A lisztes masszából kanállal halmokat rakunk a barackok tetejére – úgy, hogy néhány barack fedetlen maradjon. Az előmelegített sütőbe toljuk és 30 percig, vagy amíg a beleszúrt fogpiszkálót szárazon nem húzzuk ki, sütjük.
Langyosan és hidegen is finom. Tejszínhabbal tálaljuk.
Egy tálban habosra keverjük a tejet, a juharszirupot, az olvasztott vajat, a tojást és a cukrot. Hozzáadjuk a sütőport, a szódabikarbónát, a gyömbért és a szerecsendiót is, végül egy fém kanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet is.
A lisztes masszából kanállal halmokat rakunk a barackok tetejére – úgy, hogy néhány barack fedetlen maradjon. Az előmelegített sütőbe toljuk és 30 percig, vagy amíg a beleszúrt fogpiszkálót szárazon nem húzzuk ki, sütjük.
Langyosan és hidegen is finom. Tejszínhabbal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése