Csak úgy őrizheted meg az egészségedet, ha azt eszed amit szeretsz és azt iszod amit kívánsz.
2014. november 17., hétfő
Török bableves
Szeráj után szabadon: török bableves
Nagy
kedvencem a paradicsomos-paprikás bableves. A Szerájból a titkos recept
nincs meg, viszont a levesemnek éppen olyan az íze!
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
1 kaliforniai paprika (piros)
1 teáskanál csípős Piros Arany
1 teáskanál pirospaprika
2 doboz konzerv fehér bab
fél evőkanál liszt
olaj
só
Kevés olajon üvegesre párolom a nagyon apróra vágott vöröshagymát, majd
beleteszem a lisztet, lepirítom és felöntöm 2 liter hideg vízzel.
Ízesítem pirospaprikával valamint csípős Piros Arannyal, picit sózom és
felforralom. 15 perc csendes gyöngyözés után beleteszem az
összekaszabolt paradicsomkonzervet (a kaszabolást még a dobozban ejtem
meg) és a nagyon apróra felkockázott kaliforniai paprikát. 1 órát főzöm.
Főzni azért kell ennyit, hogy az ízek jól összeérjenek, máskülönben túl
“vad” és ízetlen a leves.
A végén beleöntöm a lecsepegtetett fehér babot és ismét felforralom. A
török bableves kicsit csípős, kellemesen paprikás és minden babszem
ajándék.
Myreille
-
www.moksha.hu
(egész jó a recept, bár az eredetibe nem szoktak lisztet tenni, de többi
stimmel:) és talán ízesítésnek pici foghagymát se felejtsünk...
Afiyet olsun - Aşçıbey
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése