Oldalak

2014. január 24., péntek

Gyümölcsös tészta

ly Pálinkárium és Hungarikum
Pénteki pálinkás receptünk ezúttal egy könnyed és kellemes sütemény, amihez gyakorlatilag bármilyen gyümölcsöt és ezáltal bármilyen pálinkát fel lehet használni. A Gyümölcsös tejes pite hozzávalói: 2 dl tejszín 2 dl tej 1 vaníliarúd 3 tojás 6 dkg cukor 50 dkg cseresznye, barack, málna, meggy 8,5 dkg liszt 4 evőkanál cseresznye-, barack-, meggy-, málnapálinka Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és kivajazunk egy 24-26 cm átmérőjű pitesütőformát. A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk, a pitesütőformába szórjuk és meglocsoljuk a pálinkával. A tojásokat kikeverjük a cukorral, a vaníliarúd kikapart belsejével és a liszttel. Apránként hozzáadjuk a tejszínt és a tejet, folyamatosan keverve, míg végül egy csomómentes, sűrű palacsintatésztát kapunk. A masszát a gyümölcsre öntjük, sütőbe tesszük és 35-40 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése