Oldalak

2014. június 12., csütörtök

Sárgabarackos sütemény

Különleges barackos cobbler

Különleges barackos cobbler

Hozzávalók:
  • 800 g sárgabarack
  • 60 ml baracklé
  • 125 ml tej
  • 60 ml juharszirup (vagy méz és kevés fahéj)
  • 40 g vaj
  • 1 tojás
  • 1/2 csésze barna cukor
  • 2 csésze liszt
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
  • A tálaláshoz:
  • tejszínhab
Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A barackokat kimagozzuk, a fél barackokat egy kisebb (kb. 1,5 literes) serpenyő alján elosztjuk, és meglocsoljuk a baracklével.

Egy tálban habosra keverjük a tejet, a juharszirupot, az olvasztott vajat, a tojást és a cukrot. Hozzáadjuk a sütőport, a szódabikarbónát, a gyömbért és a szerecsendiót is, végül egy fém kanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet is.

A lisztes masszából kanállal halmokat rakunk a barackok tetejére – úgy, hogy néhány barack fedetlen maradjon. Az előmelegített sütőbe toljuk és 30 percig, vagy amíg a beleszúrt fogpiszkálót szárazon nem húzzuk ki, sütjük.

Langyosan és hidegen is finom. Tejszínhabbal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése