Oldalak

2014. február 27., csütörtök

Sportszelet



  • 1 dl tej
  • 125 g vaj
  • 100 g porcukor
  • 1,5 ek kakaópor
  • 10 ml rumaroma
  • 0,6 kg darált keksz
  • 0,5 ek olaj
  • 7,5 dkg csokoládé (lehet ét- illetve tejcsoki is)
  • meggylé (ha nem áll össze)
hirdetés

csokiszelet, házi készítésű sportszelet, rumos csokiszelet
hirdetés

elkészítés

  1. A kekszbe belekeverjük a kakaóport. 
  2. A vajat, tejet és a cukrot addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad. Majd a kakaós kekszhez adjuk a rumaromával együtt, és összedolgozzuk. 
  3. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük, és hűvösebb helyen 1-2 órán át szikkadni hagyjuk.
  4. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, és bekenjük vele a "tészta" tetejét. 
  5. A hűtőbe tesszük, mikor már teljesen megdermedt rajta a csoki, rögtön fogyaszthatjuk is. 
  6. Minden alapanyagból lehet többet, illetve kevesebbet tenni, ízlés szerint. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése