Oldalak

2013. november 26., kedd

Ostya kakaós töltelék


Ostyatorta (Pischinger-torta) citromos töltelékk

Hozzávalók

  • 1 csomag ostyalap
  • 20 dkg porcukor,
  • 20 dkg vaj,
  • pár csepp citromlé,
  • reszelt citromhéj,
  • citrompótló

Elkészítése

A cukrot a vajjal habosra keverjük, ízesítjük reszelt citromhéj­jal, pár csepp citromlével és apróra tört citrompótlóval (a sok citromlé ugyanis meglágyítaná a krémet).  A tölteléket 5 lap közé kenjük, tetejét lepréseljük, pár óra múlva forró késsel tet­szés szerint szeleteljük.
Ugyanezt a krémet ízesíthetjük kevés málna- vagy baracklekvárral is. 
Csokoládés töltelék
Hozzávalók
15 dkg cukor,
4—5 dkg kakaó vagy
3 szelet puhí­tott csokoládé,
vanília,
15 dkg vaj.
Az eljárás ugyanaz, mint az előbbinél. Ha a krém keverés közben kristályosodni kezdene, hozzáadunk egy tojássárgáját vagy 1/2 tojásfehérjét, az elsimítja.

Pischinger torta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése