Hozzávalók (4 főre)

  • 4o dkg makaróni
  • kb: 4o dkg csirkemell
  • 1 fej hagyma
  • 2 ek liszt
  • 2 dl tejföl
  • 3 tojás
  • 1o dkg sajt
  • bors
  • pirospaprika
  • pici napraforgó olaj
  • zsemlemorzsa
  • paradicsomlé

Elkészítés

A makarónit sós vízben kifőzzük.
Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet,
kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha nem lesz.
Megszórjuk 2 csapott kanál liszttel és alaposan összekeverjük….majd beleöntjük a tejfölt.
A kifőtt makarónit, a tojásokat és a tejfölös húst összekeverjük és kivajazott
és morzsázott jénaiba öntjük.
A tetejére reszeljük a sajtot, kis vajat és mehet is a sütőbe.
Addig sütjük, míg a sajt szépen meg nem pirul. (180°C – középen kb: 35 – 40perc )
Beküldte: Cilike
s