Oldalak

2013. december 14., szombat

Sajtos stangli

ajtos stangli 4. - egyszerű, omlós recept

Sajtos stangli 4. - egyszerű, omlós

hozzávalók / 6 adag

hirdetés

egyéb elnevezések

sajtos rúd, omlós sajtos rudak köménymaggal

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben.
  2. A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, végül a felfuttatott élesztőt.
  3. Összegyúrunk minden anyagot alaposan. Negyed órát pihentetjük.
  4. Majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, és derelyevágóval rudakat vágunk.
  5. Hogy szebb színe legyen, pici fűszer pirospaprikával megszórhatjuk, és úgy kenjük be kissé felvert tojással.
  6. Egész köménymaggal és a megmaradt reszelt sajttal megszórjuk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megsütjük.

  • sütési hőfok: 200°C

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése