Oldalak

2013. december 7., szombat

Mézeskalács

kisebb normál nagyobb

Mézeskalács recept


A tökéletes mézeskalács titka az időben rejlik, ahhoz, hogy finom puha legyen, állnia kell.


Tojásfehérje és porcukor keverékéből lesz a legjobb díszítő cukormáz, egy fehérjéhez három-négy deka porcukrot keverj és pár csepp citromlevet, így kellőképp sűrű lesz, jól tudsz majd vele dolgozni!
Ellenállhatatlan desszertek

Mézeskalács

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 35 dkg méz
  • 30 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 2 kanál tejföl
  • 1 teáskanálnyi szódabikarbóna
  • 1 evőkanál fahéj
  • 1 dkg szegfűszeg - őrölt
  • 1 csipetnyi só

Elkészítés ideje:

90 perc.

Elkészítés menete:

A lisztet és a porcukrot szitáld egy tálba, mérd ki hozzá a fahéjat, a szegfűszeget és a szódabikarbónát is, add hozzá a sót. A mézet állítsd forró vízbe, amíg nem használod fel. A vaj legyen szobahőmérsékletű, úgy használd majd. A tojásokat üsd a liszthez, majd add hozzá a vajat és a tejfölt is, keverd össze az egészet, és ne aggódj, ha még nem áll össze. Jöhet a méz, jól dolgozd össze a tésztát, ha netán túl lágy lesz, akkor még adj hozzá lisztet, amíg szépen össze nem áll lágy, de formálható masszává.
Édes mézes étkek
A mézes sütiknek nehéz ellenállni, ezért nem is érdemes próbálkoznod. Ha kipróbálnál többet is, válogass ezek közül:
Ha elérte a megfelelő állagot, tedd hűtőbe legalább pár órára, de az se baj, ha egy egész éjszakát elvan ott. Ha az idő letelt, gyúrd át alaposan a tésztát, majd szedd kisebb gombócokra, és nyújtsd ki lisztezett deszkán. Végy elő egy nagyobb tepsit, tegyél bele sütőpapírt, majd lisztezett kiszúrókkal szurkáld ki a megfelelő formákat, és helyezd el őket szellősen a tepsin. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, told be a tepsit. Ha a mézeskalácsok szépen megbarnultak, vedd ki őket, majd ne nyúlj hozzájuk, míg ki nem hűlnek, és csak utána tedd őket a leendő helyükre, aztán kezdődhet a díszítés.

Ötletek mézeskalácsra

A sütemény, ami nem csak finom, de a fán is jól mutat, nézd meg képes cikkünket, ahonnan ötletet meríthetsz, milyenre is formáld az édességet
Képeken a 7 legkedveltebb torta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése