Hozzávalók (4 főre)
- 4o dkg makaróni
- kb: 4o dkg csirkemell
- 1 fej hagyma
- 2 ek liszt
- 2 dl tejföl
- 3 tojás
- 1o dkg sajt
- só
- bors
- pirospaprika
- pici napraforgó olaj
- zsemlemorzsa
- paradicsomlé
Elkészítés
A makarónit sós vízben kifőzzük.
Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet,
kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha nem lesz.
Megszórjuk 2 csapott kanál liszttel és alaposan összekeverjük….majd beleöntjük a tejfölt.
A kifőtt makarónit, a tojásokat és a tejfölös húst összekeverjük és kivajazott
és morzsázott jénaiba öntjük.
A tetejére reszeljük a sajtot, kis vajat és mehet is a sütőbe.
Addig sütjük, míg a sajt szépen meg nem pirul. (180°C – középen kb: 35 – 40perc )
Beküldte: Cilike
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése