ajtos stangli 4. - egyszerű, omlós recept
hozzávalók / 6 adag
- 70 dkg rétesliszt
- 25 dkg margarin (kocka)
- 6 ek disznózsír
- 2 db tojássárgája
- 3 dkg friss élesztő
- 15 dkg trappista sajt
- 175 g tejföl
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál köménymag (lehet több kell)
- 1 dl tej (langyos, élesztőhöz)
- 1 db tojás (kenéshez)
- 1 kk fűszerpaprika (elhagyható)
egyéb elnevezések
sajtos rúd, omlós sajtos rudak köménymaggal
elkészítés
- Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben.
- A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, végül a felfuttatott élesztőt.
- Összegyúrunk minden anyagot alaposan. Negyed órát pihentetjük.
- Majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, és derelyevágóval rudakat vágunk.
- Hogy szebb színe legyen, pici fűszer pirospaprikával megszórhatjuk, és úgy kenjük be kissé felvert tojással.
- Egész köménymaggal és a megmaradt reszelt sajttal megszórjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megsütjük.
- sütési hőfok: 200°C
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése