Mézeskalács recept
A tökéletes mézeskalács titka az időben rejlik, ahhoz, hogy finom puha legyen, állnia kell.
Mézeskalács
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 35 dkg méz
- 30 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 3 tojás
- 2 kanál tejföl
- 1 teáskanálnyi szódabikarbóna
- 1 evőkanál fahéj
- 1 dkg szegfűszeg - őrölt
- 1 csipetnyi só
Elkészítés ideje:
90 perc.Elkészítés menete:
A lisztet és a porcukrot szitáld egy tálba, mérd ki hozzá a fahéjat, a szegfűszeget és a szódabikarbónát is, add hozzá a sót. A mézet állítsd forró vízbe, amíg nem használod fel. A vaj legyen szobahőmérsékletű, úgy használd majd. A tojásokat üsd a liszthez, majd add hozzá a vajat és a tejfölt is, keverd össze az egészet, és ne aggódj, ha még nem áll össze. Jöhet a méz, jól dolgozd össze a tésztát, ha netán túl lágy lesz, akkor még adj hozzá lisztet, amíg szépen össze nem áll lágy, de formálható masszává.
Édes mézes étkek
A mézes sütiknek nehéz ellenállni, ezért nem is érdemes próbálkoznod. Ha kipróbálnál többet is, válogass ezek közül:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése