Oldalak

2013. december 7., szombat

Kókuszos szív



Kókuszos szív

Hozzávalók kb. 30 darabhoz:
20 dkg vaj, 20 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 15 dkg kókuszreszelék, 2 evőkanál kókuszlikőr, 10 dkg eperlekvár


Elkészítés:A vajat a liszttel, a porcukorral, a kókuszreszelékkel és a likőrrel elmorzsoljuk és cipóvá gyúrjuk. Hűtőben, letakarva 2 órát pihentetjük.

Pihentetés után a tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastagra kinyújtjuk. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A tésztából szíveket szaggatunk ki. A szívek felének a közepébe kisebb szív alakú mintával lyukat szúrunk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 10 percig sütjük.

A lekvárt kissé felmelegítjük, megkenjük vele a sima szíveket, és ráragasztunk egy lyukas szívet. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése