Oldalak

2013. december 1., vasárnap

Sajtos tallér




Már régóta szerettem volna ostyasütőt venni, és a napokban úgy alakult, hogy pont szembe találtam magam vele az egyik áruház polcán, úgyhogy nem úszta meg, hazahoztam és másnap már használatba is vettem, nem mással kezdve, mint a sajtos tallér. A receptben szereplő mennyiségnél kevesebbel nem érdemes kezdeni, mert vészes gyorsasággal fogy, illetve a maradék jól záródó dobozban nagyon sokáig eltartható.


Hozzávalók:


80 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
20 dkg reszelt trappista sajt
25 dkg vaj
3 tojás
4-5 evőkanál tejföl
2 teáskanál só


A vajat kihabosítjuk. Hozzáadjuk a többi anyagot és addig keverjük amíg sima egynemű, közepesen kemény tésztát nem kapunk. Fóliával letakarva 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd diónyi gombócokat formázunk belőle, amiket vékonyan olajozott tálcára rakosgatunk. Végül a tésztagömböket az ostyasütőbe (nem szükséges olajozni) téve kisütjük. Kihűtjük és fogyasztásig jól záródó dobozban tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése