Oldalak

2013. november 30., szombat

Sajtos rúd

A legegyszerűbb sajtos rúd recept


hozzávalók / 4 adag

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg Rama
  • 2 tk só
  • 1-1,5 dl tejföl
  • 1 tojás a tetejére
  • sajt

alapanyagok

elkészítés

  1. A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, sóval és annyi tejföllel, amennyit felvesz.
  2. Kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra, megkenjük a sózott felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal.
  3. Éles késsel, pizzavágóval vagy derelyevágóval hosszúkás rudakra vágjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése