Oldalak

2013. november 14., csütörtök

Csokoládé

Hozzávalók

  • 1/2 kg cukor
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg teavaj
  • 25 dkg zsíros tejpor
  • 3-4 evőkanál kakaó
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítése


A fél kg cukrot a tejszínt és a vajat lassú tűzön kb 10 percig főzzük, közben a tejport a vaníliás cukrot meg a kakaót egy külön edényben összekevered.
Aztán a két félt összekevered és egy folyékony masszát kapsz.
Én egy lapos sütőlapra teszek alufóliát, és erre öntöm a masszát. Aztán szépen elsimogatom egyenesre és egy vonalzóval felkockázom.
Amikor kihűlt, reggelig hűtőbe teszem. Másnap csokitáblákra méretezem, és fóliába csomagolom.
Kb. 11 tábla lesz belőle
Nagyon finom, mindenki szereti és sokkal olcsóbb, mint az igazi.

csokoládé

A csokoládé növeli az agyi vérellátást is,  köhögéscsillapításra alkalmazható, valamint hangulatjavító hatása is közismert. A csokoládét külsőleg alkalmazva hatóanyagai puhítják és hidratálják a bőrt, ezért terjed a “ne csak egye, k

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése