-
Hozzávalók
- 35 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 15 dkg darált dió
- 15 dkg baracklekvár
- 18 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 dl tej
- 0,5 dl olaj
- 2 dkg kristálycukor
- 3 dkg élesztő
- 20 dkg tortabevonó
- 10 dkg vaj
- 1 dkg sütőpor
Elkészítése
A tejet langyosítsd fel, keverd el benne a cukrot, majd futtasd fel benne az élesztőt. Ha felfutott, a liszttel, a tojással és a porcukor nagyobbik részével – 15 dekával -, valamint az olajjal keverd simára, majd tedd félre kelni. Ha megkelt, szedd három egyenlő méretű gombócra – ha esetleg négy réteget szeretnél, akkor négyre, csak arra figyelj, hogy az alapanyagok mennyiségét is növelned kell -, majd nyújtsd ki ezek közül az elsőt, és tedd kivajazott tepsibe.
Csak úgy őrizheted meg az egészségedet, ha azt eszed amit szeretsz és azt iszod amit kívánsz.
2013. november 6., szerda
Zserbó
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése