Rakott karfiol
- előkészület:
- főzés:
- sütés:
elkészítés
- A karfiolt rózsáira szedve ételízesítős vízben megfőzzük.
- Közben a húst pörkölt alapon felrakjuk főni (olajon megpirítjuk a hagymát, rá pirospaprika, aztán a hússal együtt felengedjük vízzel addig, hogy éppen felfedje). Forrásnál befűszerezzük ételízesítővel, borssal.
- Ha a karfiol megfőtt, egy műanyag tálba szedjük, hagyjuk hűlni, majd hozzáadjuk a tejfölt és a két tojást, jól elkeverjük (nem baj, ha kicsit összetörik a karfiol).
- Közben a pörkölt is elkészült, kanállal ezt is hozzáadjuk a keverékhez, ügyelve rá, hogy minél kevesebb lé kerüljön bele.
- Az egészet jól elkeverjük, vajjal kikent tepsibe vagy jénaiba öntjük, és 160°C-on kb. 1,5 órát sütjük, míg barnulni nem kezd a teteje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése