Oldalak

2013. november 1., péntek

Rakott karfiol

Rakott karfiol 


Rakott karfiol rizs nélkül DoktorChick-től
  • előkészület:
  • főzés:
  • sütés:
hozzávalók 6 főre
  •  1 fej karfiol (1 kg)
  • 1 kg darált pulykamell-filé
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 2 tojás
  • 2 kisebb fej hagyma
  • ételízesítő, só, bors, pirospaprika
  • Rama


elkészítés
  1. A karfiolt rózsáira szedve ételízesítős vízben megfőzzük.
  2. Közben a húst pörkölt alapon felrakjuk főni (olajon megpirítjuk a hagymát, rá pirospaprika, aztán a hússal együtt felengedjük vízzel addig, hogy éppen felfedje). Forrásnál befűszerezzük ételízesítővel, borssal.
  3. Ha a karfiol megfőtt, egy műanyag tálba szedjük, hagyjuk hűlni, majd hozzáadjuk a tejfölt és a két tojást, jól elkeverjük (nem baj, ha kicsit összetörik a karfiol).
  4. Közben a pörkölt is elkészült, kanállal ezt is hozzáadjuk a keverékhez, ügyelve rá, hogy minél kevesebb lé kerüljön bele.
  5. Az egészet jól elkeverjük, vajjal kikent tepsibe vagy jénaiba öntjük, és 160°C-on kb. 1,5 órát sütjük, míg barnulni nem kezd a teteje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése