BAKLAVA ..török édesség...... lájk ha szereted
Hozzávalók:
30 db réteslap
15 dkg \"Vénusz sütőmargarin
30 dkg dió
10 dkg cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
15 dkg méz
Sziruphoz:
1 citrom
10 dkg méz
Elkészítés:
A diót megdaráljuk. A margarint felolvasztjuk.
A mézet felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot, és állandóan kevergetve
felolvasztjuk. Beletesszük a diót, és jól összekeverjük. Nagy tepsit, -
lehetőleg akkorát amelybe a réteslapok beleférnek, - kikenünk olvasztott
margarinnal. Ráterítünk két réteslapot megkenjük olvasztott
margarinnal, ismét két réteslap következik margarinnal megkenve, s ezt
ismételjük 10 lapig. Ezt megkenjük a töltelék felével, majd kettesével
váltogatva ismét 10 réteslap következik, rákenjük a töltelék másik
felét, végül betakarjuk a maradék 10 réteslappal, kettesével váltogatva,
margarinnal kenegetve. A tetejét bőven megkenjük margarinnal. A sütőt
180 fokra előmelegítjük. A sütemény tetejét éles késsel bevágjuk olyan
formára, ahogy szeletelni szeretnénk, de nem vágjuk át az aljáig. A
sütőben kb. 20 perc alatt, aranysárgára sütjük. Amíg a tészta sül,
elkészítjük a szirupot: kicsavarjuk a citrom levét, felöntjük 2-3 dl
vízzel, hozzáadjuk a mézet, összekeverjük, és felforraljuk. Amikor
elkészült a sütemény, a vágásokat teljesen átvágjuk a tészta aljáig, a
forró sziruppal meglocsoljuk. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése