Hozzávalók
- 2 tojássárgája,
- 20 dkg cukor,
- 20 dkg vaj,
- 10 dkg darált dió,
- vaníliapor,
- citromhéj
Elkészítése
A tojássárgákat 10 dkg cukorral és 10 dkg vajjal addig főzzük, amíg olyan sűrű lesz, hogy a lábas aljáról kezd elválni. Langyosra hűtjük, vaníliával, citromhéjjal ízesítjük.Ezalatt 10 dkg cukrot megpirítunk világossárgára, hozzáadjuk a darált diót, azzal jól elkeverjük. Még forrón a krém közé keverjük, jól eldörzsöljük, hogy nagy csomók ne legyenek benne és még melegen két nagy ostyalap közé kenjük, majd gyengén lepréseljük.
Kihűlés után azonnal vágható
Gyorsan készülő, kiváló, finom csemege.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése