Egy kedvenc sós nassolnivaló: Sajtos keksz
Így készül:
hozzávalók 6 főre
tésztához
• 45 dkg liszt
• 25 dkg Rama
• 10 dkg reszelt sajt (trappista jellegű)
• 2 tk só
• 2 ek tejföl
kenéshez, szóráshoz
• 1 tojás
• 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés
1. A tésztának valókat összegyúrjuk. Nagyon vékonyra (2 mm) kinyújtjuk.
(Én két részletben szoktam kinyújtani, mert úgy kényelmesen elfér a
nyújtódeszkán.)
2. A tésztát megkenjük a kissé felvert tojással és
rászórjuk a reszelt sajtot. Derelyevágóval vagy késsel rombusz alakúra
felvágjuk (tetszőleges méretűre, de körülbelül egyformák legyenek).
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, legalább 20 percet
pihentetjük, aztán sütjük (200 fokon) előmelegített sütőben, szép
rózsaszínre. Nagyon gyorsan sül: az első tepsi kb. 15 perc alatt, a
második már 10 perc alatt kész. (Kb. 4 gáztepsinyi lesz belőle.)
Egy kedvenc sós nassolnivaló: Sajtos keksz
Így készül:
hozzávalók 6 főre
tésztához
• 45 dkg liszt
• 25 dkg Rama
• 10 dkg reszelt sajt (trappista jellegű)
• 2 tk só
• 2 ek tejföl
kenéshez, szóráshoz
• 1 tojás
• 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés
1. A tésztának valókat összegyúrjuk. Nagyon vékonyra (2 mm) kinyújtjuk. (Én két részletben szoktam kinyújtani, mert úgy kényelmesen elfér a nyújtódeszkán.)
2. A tésztát megkenjük a kissé felvert tojással és rászórjuk a reszelt sajtot. Derelyevágóval vagy késsel rombusz alakúra felvágjuk (tetszőleges méretűre, de körülbelül egyformák legyenek).
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, legalább 20 percet pihentetjük, aztán sütjük (200 fokon) előmelegített sütőben, szép rózsaszínre. Nagyon gyorsan sül: az első tepsi kb. 15 perc alatt, a második már 10 perc alatt kész. (Kb. 4 gáztepsinyi lesz belőle.)
Így készül:
hozzávalók 6 főre
tésztához
• 45 dkg liszt
• 25 dkg Rama
• 10 dkg reszelt sajt (trappista jellegű)
• 2 tk só
• 2 ek tejföl
kenéshez, szóráshoz
• 1 tojás
• 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés
1. A tésztának valókat összegyúrjuk. Nagyon vékonyra (2 mm) kinyújtjuk. (Én két részletben szoktam kinyújtani, mert úgy kényelmesen elfér a nyújtódeszkán.)
2. A tésztát megkenjük a kissé felvert tojással és rászórjuk a reszelt sajtot. Derelyevágóval vagy késsel rombusz alakúra felvágjuk (tetszőleges méretűre, de körülbelül egyformák legyenek).
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, legalább 20 percet pihentetjük, aztán sütjük (200 fokon) előmelegített sütőben, szép rózsaszínre. Nagyon gyorsan sül: az első tepsi kb. 15 perc alatt, a második már 10 perc alatt kész. (Kb. 4 gáztepsinyi lesz belőle.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése