Hozzávalók
- 28 dkg liszt,
- 20 dkg vaj,
- 15 dkg darált dió vagy
- mogyoró,
- 15 dkg cukor,
- 1 egész tojás,
- 1/2 dl tejföl vagy
- tejszín
Krém
- 3/4 liter tej,
- 35 dkg cukor,
- 10 dkg liszt,
- 3 kávéskanál kakaó,
- 25 dkg vaj
- vanília
Csokimáz
- 5 dkg margarin
- 10 dkg étcsokoládé
Elkészítése
Az anyagokat /az Orléans szeletnél leírt eljárás szerint/ összeállítjuk és két egyforma lapot nyújtunk. Sütőlemezre helyezve, a széleket egyenesre vágjuk. Ha nehezen nyújtható, nyomkodni is lehet a sütőlemezre. A lapokat külön-külön kisütjük. Ha egészen kihűlt, az egyik lapot a krémmel megkenjük, a másikat ráhelyezzük.Bevonat: A tésztát még felvágás előtt csokoládémázzal vonjuk be. —Elkészítjük a csokimázat: a margarint megolvasztjuk, levéve a tűzről belekeverjük a csokit.
Frissen nehéz egyenletesen szeletelni, ezért másnap vágjuk fel 5 cm-es kockákra.
Nem törik a tetején a csoki, ha a kést forró vízbe mártjuk, és úgy szeletjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése