Oldalak

2013. november 13., szerda

Gesztenyes krémes sütés nélkül



Gesztenyés krémes


Azonnal fogyasztható. Sütés nélkül

Hozzávalók az alaphoz

  • 50 dkg gesztenyepüré
  • 25 dkg darált keksz
  • 5 dkg vaj
  • 5 evőkanál tej
  • 2 evőkanál rum

A krémhez

  • 8 dkg főzhető vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat

A tejszínes réteghez

  • 3 dl tejszín
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csomag habfixáló

A díszítéshez

  • 10 dkg tejcsokoládé

Elkészítése

Az alaphoz a gesztenyemasszát, a darált kekszet, a vajat, a tejet és a rumot összegyúrjuk, majd egy 25 x 32 centis formába nyomkodjuk. A tejből, és a vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk. Kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük. Ízesítjük a vanília kivonattal. Evőkanalanként hozzákeverjük a vaníliás pudingot. Rásimítjuk a gesztenyés rétegre. A tejszínből, a porcukorból és a habfixálóból kemény habot verünk. Rákenjük a sárga krémre. Végül a tejszínhabra nagy lyukú reszelő segítségével ráforgácsoljuk a tejcsokoládét. gesztenyés krémes sütés nélkül

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése