Oldalak

2013. november 6., szerda

Forgácsfánk

Hozzávalók: 25 dkg sima liszt, egy csipetnyi só, 5 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 2 evőkanál bor vagy rum, 5 evőkanál tejföl és citromhéj.A lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, a bort vagy rumot, a tejfölt és a citromhéjat. Az egészet jól összegyúrjuk és lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk.
Derelyemetélővel hosszúkás kockákra metéljük. Ezeket a közepükön ugyancsak derelyemetélővel kétszer bevagdaljuk és átfonjuk.
derelyemetsző
Forró zsírban vagy étolajban sütjük.
forgácsfánk

Vaníliás porcukorral meghintjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése