Oldalak

2013. november 2., szombat

Krémes sportszelet

Sportszelet


A tésztához:
  • 37 dkg liszt
  • 5 dkg zsír
  • 12dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 egész tojás
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1 csapott evőkanál szódabikarbóna
  • kevés tej
A krémhez:
  • 8 dl tej
  • 10 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg Rama margarin
  • 1 rumaroma
A mázhoz:
  • 5 dkg Rama margarin
  • 3 evőkanál tej
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 3 szelet sportcsoki
Elkészítése:
Összegyúrjuk a tésztát annyi tejjel, hogy jól nyújtható legyen, majd 4 részre osztjuk és 30×30 cm-es ,sütőpapírral bélelt tepsiben a lapokat megsütjük. A tejben elkeverjük a lisztet, majd felfőzzük. ha kihűlt hozzáadjuk a porcukros-Rama margarinos keveréket és az aromát.
Máz készítése:
A Rama margarinba beletesszük a tejet, porcukrot, kakaóport és felfőzzük, majd beletördeljük a csokikat és jól elkeverjük.
A lapokat betöltjük, a langyos mázzal bevonjuk,hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.
Sportszelet recept fotó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése