Hozzávalók
- a tésztához 11 dkg porcukor,
- 7 dkg vaj,
- 3 tojás,
- 7 dkg dió,
- 3 dkg finomliszt,
- 1 evőkanál finom zsemlemorzsa,
- kevés reszelt citromhéj;
- a tepsi kikenéséhez
- zsír;
- a tetejére málna- vagy ribiszkéit,
- 4-5 tojásfehérje,
- 14 dkg kristálycukor,
- néhány csepp citromlé
Elkészítése
A cukrot a puha vajjal meg a tojások sárgájával habosra keverjük, a darált diót, a lisztet, a zsemlemorzsát, a kemény habbá vert tojásfehérjét beletesszük, és reszelt citromhéjjal ízesítjük. Kizsírozott tepsibe öntjük, a sütőben egészen világosra sütjük, majd kivesszük, és pikáns gyümölcsízzel vékonyán megkenjük.
A 4-5 tojásfehérjéből kemény habot verünk, kristálycukorral meg néhány csepp citrommal ízesítjük, a tészta tetejére simítjuk. Tovább sütjük, amíg a tészta át nem sül, és a hab világos sárga nem lett.
Ha úgy látjuk, ha a hab pirulni kezdene, de a tészta még nincs átsülve, papírral takarjuk le a tetejét, úgy süssük tovább.
Vízes késsel, hidegen szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése