Oldalak

2013. november 14., csütörtök

Női szeszély

nőiszeszély

Hozzávalók

  • a tésztához 11 dkg porcukor,
  • 7 dkg vaj,
  • 3 tojás,
  • 7 dkg dió,
  • 3 dkg finomliszt,
  • 1 evőkanál finom zsemlemorzsa,
  • kevés reszelt citromhéj;
  • a tepsi kikenéséhez
  • zsír;
  • a tetejére málna- vagy ribiszkéit,
  • 4-5 tojásfehér­je,
  • 14 dkg kristálycukor,
  • néhány csepp citromlé

Elkészítése


A cukrot a puha vajjal meg a tojások sárgájával habosra keverjük, a darált diót, a lisztet, a zsemlemorzsát, a kemény habbá vert tojásfehér­jét beletesszük, és reszelt citromhéjjal ízesítjük. Kizsírozott tepsibe öntjük, a sütőben egészen világosra sütjük, majd kivesszük, és pikáns gyümölcsízzel vékonyán megkenjük.
A 4-5 tojásfehérjéből kemény habot verünk, kristálycukorral meg néhány csepp citrommal ízesítjük, a tészta tetejére simítjuk. Tovább sütjük, amíg a tészta át nem sül, és a hab világos sárga nem lett.
Ha úgy látjuk, ha a hab pirulni kezdene, de a tészta még nincs átsülve, papírral takarjuk le a tetejét, úgy süssük tovább.

nőiszeszély
Vízes késsel, hidegen szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése