Oldalak

2013. november 13., szerda


A tökéletes mézeskalács recept! Gyors, rögtön süthető, isteni finom, puhaozzávalók a tésztához

  • 4 tojássárgája,
  • 15 dkg porcukor,
  • 25 dkg langyos méz,
  • 5 dkg zsír,
  • 1 cs. mézes fűszerkeverék,
  • 4 evőkanál tejföl,
  • 75 dkg liszt,
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna

Elkészítése


Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, nyújtjuk, szaggatjuk, 200 fokon megsütjük. Vigyázz! Gyorsan sül, nem kell sötétre sütni!

Máz


  • tojásfehérje,
  • porcukor
Nem kell az összes fehérjét bekeverni, elég a fele. Általában 1 fehérjéhez 15-20 dkg porcukrot mérnek, de ez függ a tojás nagyságától is.
A cukormázhoz a fehérjét ki kell keverni a porcukorral. NEM HABBÁ VERJÜK!!!! Fakanállal, vagy kézi habverővel kikeverjük, papírtölcsérbe tesszük, és díszítjük a kalácsokat.
Mézeskalács

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése