Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 4 dkg vaj
  • 1/2 mk fehér bors
  • 1/2 mk só
  • 1 mk mustár
  • 1 ek majonéz
Bevonathoz:
  • 2 ek majonéz
  • 1 ek tejföl
  • só, mustár ízlés szerint
  • 1/4 mk citromlé

Elkészítés

  1. A tojásokat keményre főzzük.(forrástól számított 10 perc alatt)
  2. A vajat habosra keverjük.
  3. A tojásokat megpucoljuk és az aljukat levágjuk, a sárgájukat kiszedjük.
  4. Amikor a sárgája már langyos, villával összetörjük és a vajjal jól kikeverjük.
  5. Hozzáadjuk a majonézt és a fűszereket ( só, mustár bors ) és jól összedolgozzuk.
  6. A kapott masszát visszatöltjük az üregekbe és a megtöltött tojásokat egy tálra helyezzük a levágott felükkel lefelé.
  7. A bevonathoz elkészítjük a sűrű tartármártást és a tojásokra öntjük.
  8. Hűtőben 10-12 órát állni hagyjuk.
  9. Franciasaláta ágyon tálaljuk