Oldalak

2013. december 15., vasárnap

Kókuszkocka

Kókuszkocka IIHozzávalók

  • 12 tojás,
  • 40 dkg kristálycukor,
  • 20 dkg liszt,
  • 6 evőkanál kakaó,
  • 20 dkg vaj vagy  margarin,
  • 4 evőkanál  erős feke­tekávé,
  • 6 evőkanál víz,
  • 30 dkg porcukor,
  • 2 csomag kókuszreszelék;
  • a tepsi kikenéséhez vaj és liszt.

Elkészítése

Habosra keverjük a tojások sárgáját a cukor­ral meg a vízzel, hozzáadjuk a 4 evőkanál ka­kaót, és felváltva a lisztet meg a tojások kemény habbá vert fehérjét. Kivajazott, kiliszte­zett nagy tepsiben kisütjük, akár a piskótát.
Ha kihűlt, kettőbe vágjuk, és a lapokat még egy­szer felvágjuk. Közben a vajat vagy  margarint habosra keverjük 20 dkg porcukor­ral meg a feketekávéval, és ezzel két-két la­pot megtöltve, 5×5 centis kockákra vágjuk. A maradék 10 dkg porcukrot simára keverjük 2 evőkanál kakaóval meg annyi vízzel, hogy hígabb mártást kapjunk, és ezt sűrűre befor­ralva, bekenjük vele tollkenővel a kockák te­tejét és oldalát, majd kókuszreszelékkel gaz­dagon behintjük.
kókuszkocka

Jó étvágyat!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése