Kókuszkocka IIHozzávalók
- 12 tojás,
- 40 dkg kristálycukor,
- 20 dkg liszt,
- 6 evőkanál kakaó,
- 20 dkg vaj vagy margarin,
- 4 evőkanál erős feketekávé,
- 6 evőkanál víz,
- 30 dkg porcukor,
- 2 csomag kókuszreszelék;
- a tepsi kikenéséhez vaj és liszt.
Elkészítése
Habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral meg a vízzel, hozzáadjuk a 4 evőkanál kakaót, és felváltva a lisztet meg a tojások kemény habbá vert fehérjét. Kivajazott, kilisztezett nagy tepsiben kisütjük, akár a piskótát.Ha kihűlt, kettőbe vágjuk, és a lapokat még egyszer felvágjuk. Közben a vajat vagy margarint habosra keverjük 20 dkg porcukorral meg a feketekávéval, és ezzel két-két lapot megtöltve, 5×5 centis kockákra vágjuk. A maradék 10 dkg porcukrot simára keverjük 2 evőkanál kakaóval meg annyi vízzel, hogy hígabb mártást kapjunk, és ezt sűrűre beforralva, bekenjük vele tollkenővel a kockák tetejét és oldalát, majd kókuszreszelékkel gazdagon behintjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése