Túrótorta
úrótorta sütés és tojás nélkül
hozzávalók / 4 adag
- 50 dkg félzsíros túró
- 12,5 dkg vaj
- 20-25 dkg porcukor
- 3 ek tejföl
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom leve és héja
- 3 tk zselatin
- 1,5 dl tej
- 1 cs gyümölcskocsonyapor (piros vagy színtelen)
- tetejére gyümölcs ízlés szerint
alapanyagok
elkészítés
- A vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük.
- Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét. Ha a
túró apró morzsás, akkor azt is hozzákeverhetjük a vajas keverékhez. Ha
nagyon darabos, nyomjuk át krumplinyomón.
- 3 teáskanál zselatint kevés langyos vízzel csomómentesre keverünk,
majd hozzáadunk 1,5 dl forró(!!) tejet. A zselatinos tejet a túrós
keverékhez keverjük még melegen.
- A kapcsos tortaformát kivajazzuk, és a masszát beleöntjük. Hűtőbe
tesszük, és mielőtt teljesen megdermedne, rátesszük a gyümölcsöt.
- A gyümölcskocsonyaport előírás szerint elkészítjük, és a tortára öntjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése