Krumplis pogácsa
Krumplis pogácsa
elkészítés
- A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük, és ha megfőtt, leszűrjük róla a vizet.
- A burgonyát finomra áttörjük, majd beleütjük a tojásokat. (Ha
kisebbek a tojások, több is mehet bele, az enyémek most hatalmasak
voltak.)
- Hozzáadunk egy csipet sót, és kb. 25 dkg lisztet, de inkább csak
apránként, hogy lássuk, mennyit vesz fel a burgonyánk. Könnyű, lágy
tésztát kell kapnunk, ami nem ragad, és könnyű vele dolgozni.
- Lisztezett deszkán előbb kis golyókat formálunk a tésztából, majd
tenyérrel ellapítgatjuk őket, kb. fél cm vastagra. Nem baj, ha egyik
kisebb, másik nagyobb lesz. :-)
- Egy serpenyőben kevés zsírt forrósítunk. (Nem kell, hogy a zsír
ellepje a pogácsákat!) Hasonlóképpen sütjük, mint a palacsintát, ha
pirosodik, megfordítjuk őket, és a másik oldalukat is megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése