Oldalak

2013. június 14., péntek

Cseresznyés muffin


Cseresznyés muffin 


Cseresznyés muffin Napfény és fűszer-től
  • előkészület:
  • sütés:
hozzávalók 6 főre
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 dl natúr joghurt
  • 0,75 dl olaj
  • 1 tk vanília kivonat
  • 32 dkg liszt
  • 3 tk sütőpor
  • 1/4 tk szódabikarbóna
  • 1/4 tk só
  • 1/2 tk fahéj
  • 10 dkg barna cukor
  • 20 dkg kimagozott cseresznye
  • 5 dkg csokilencse



story
Egy könnyű, gyors muffin reggelire vagy uzsonnára.:)
hirdetés
egyéb elnevezések
csokilencsés cseresznyés muffin, muffin cseresznyével, fahéjas-csokis cseresznyés muffin
elkészítés
  1. A sütőt 180 C-ra előmelegítjük.
  2. Külön tálkába összekeverjük a tojást, a tejet, a joghurtot, az olajat és a vaníliát.
  3. Másik tálba a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót, fahéjat, és cukrot.
  4. Majd a száraz összetevőkhöz öntjük a "nedves" keveréket, és tessék-lássék módra összekeverjük.
  5. Legvégül hozzákeverjük a cseresznyét és a csokilencsét.
  6. Kapszlikkal bélelt muffin formába kanalazzuk a masszát, és 20 perc alatt megsütjük.
  7. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése