Oldalak

2013. június 12., szerda

Meggyes piskóta


Hozzávalók:
  • 4 db tojás
  • 8 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 1 kg magozott meggy
  • fél liter tejszín
  • 1 cs vanília krémpor
Elkészítés:
A 4 db tojást habosra keverem a cukorral ezután kis adagokban beleszitálom a sütőporral elkevert lisztet, lazán összedolgozom, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm. A meggyet kimagozom megmosom lecsepegtetem (pár szemet félre teszek a díszítéshez) majd a tésztás tálba öntöm, adok hozzá 1 evőkanál lisztet 1 evőkanál cukrot jól összekeverem és a piskótára szórom. 15-20 perc alatt 190 fokon megsütöm. Közben a tejszínt kikeverem a krémporral, a kihűlt piskótát kettévágom, megtöltöm a krémmel és a félretett meggyszemekkel díszítem.
Meggyes piskóta recept fotó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése