Oldalak

2013. június 14., péntek

Meggyes, saárgabarackos rétes

Ribizlis rétes

Lusta asszony réteséről már biztosan mindenki hallott. A lényege, hogy nagyon gyorsan elkészíthető és a hozzávalókat csak bele kell "dobálni" a tepsibe. Az ismertebb verziója gyümölcs nélkül készül, de manapság már sokféleképpen készítik. 
Hozzávalók: 25 dkg rétesliszt, 22 dkg porcukor, fél csomag sütőpor, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg ráma, 50 dkg túró, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl tej, 2 tojás, 1 pohárnyi gyümölcs - ez esetben ribizli
A száraz hozzávalókat összekeverjük (liszt, cukor, sütőpor). Egy közepes tepsiben elmorzsoljuk a vaj felét, erre öntjük a lisztes keverék felét. Erre jön a túró, vaníliás cukor, reszelt citromhéj a ribizli és a maradék vaj. A tetejét a megmaradt lisztes keverékkel fedjük be. Végül a tejet összekeverjük a tojásokkal és azt is a  tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben sütjük közepes lángon. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése