Oldalak

2013. június 10., hétfő

Túrótorta eperdísszel


Túrótorta eperdísszel recept


Túrótorta eperdísszel
  • előkészület:
  • sütés:
hozzávalók 6 főre
A tésztához
  • 2 tojás
  • 2 ek cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • kevés sütőpor (el is hagyható)
  • fél citrom leve
  • reszelt citromhéj
  • 2 ek liszt
A krémhez
  • 4 tk porzselatin
  • 2 dl víz
  • 8-9 ek kristálycukor
  • 25 dkg tehéntúró
  • 4 citrom leve (ízlés szerint)
  • 4 dl habtejszín






elkészítés
A tészta elkészítése:
  1. Először a tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
  2. Aztán a habverővel a sárgájákat a cukorral, a vaníliás cukorral, a sütőporral, a citromlével, a citrom reszelt héjával hólyagosra keverjük – mehet bele közben a liszt.
  3. Ezt követően a masszát a felvert tojásfehérjével is összekeverjük.
  4. Lecsatolható peremű kerek tortaformába rakjuk – a peremet is kenjük meg vajjal, hintsük meg liszttel, ha nem szilikonos a formánk –, és előmelegített sütőben 170-180 fokon kb. 15 percig sütjük.
  5. Amikor megsült, nyissuk ki a sütőajtót pár percre, majd vegyük ki, és rácson hűtsük tovább.
  6. Vegyük ki a formából, a formát mossuk el, a peremét is, ne maradjon rajta tésztamorzsalék.
A töltelék elkészítése:
  1. A hideg vízbe szórjuk bele a zselatint, hagyjuk 10 percig állni, majd adjunk hozzá 4 kanál cukrot, keverjük el, esetleg rövid időre tegyük a mikróba, hogy a cukor felolvadjon, s hagyjuk hűlni.
  2. A túrót villával törjük össze, adjuk hozzá a 4-5 kanál kristálycukrot, a citromlevet – reszelt héj is mehet bele. (Ha túrótortát szeretnénk, csak 1 citrom levét tegyük bele!)
  3. Verjük fel a habtejszínt, s a túrót keverjük össze a zselatinnal, majd a felvert tejszínnel.
  4. A már kihűlt tésztát tegyük vissza a tortaformába, csatoljuk rá a peremet, és öntsük bele a túrós masszát.
  5. Tegyük hűtőbe néhány órára. A tetejét díszítsük

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése