Oldalak

2013. június 4., kedd

Zebra szelet


Zebrakocka
Hozzávalók 20 x 30 cm-es tepsihez
a tésztához:
• 50 dkg darált háztartási keksz
• 5 evőkanál kakaópor
• 3 evőkanál baracklekvár
• 1 evőkanál rum
• 5 dkg vaj
• 5 evőkanál porcukor
• kb. 3 dl tej
a krémhez:
• 3 dl tej
• 3 evőkanál liszt
• 1 teáskanál vaníliakivonat
• 5 evőkanál porcukor
• 5 dkg vaj
• 15 dkg kókuszreszelék
a tetejére:
• 10 dkg étcsokoládé
• 1 kávéskanál olaj

Először a krémet készítem el, mert annak hűlni kell. A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Ha kihűlt, ízesítem a vaníliával, a cukorral és elkeverem a vajjal meg a maradék kókusszal.
A tészta hozzávalóit összedolgozom annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjak. Három részre osztom és porcukorral megszórt deszkán a tepsi méretének megfelelő lapokat nyújtok belőle.
Az első lapot a tepsibe helyezem, erre kenem a krém felét, ráteszem a második lapot, majd a krém másik fele következik, végül a harmadik lappal befedem.
Gőz fölött megolvasztom a csokoládét az olajjal és rákenem a sütemény tetejére. Néhány órára hűtőbe teszem, majd kockára vágva tálalom.
Zebrakocka
Hozzávalók 20 x 30 cm-es tepsihez
a tésztához:
• 50 dkg darált háztartási keksz
• 5 evőkanál kakaópor
• 3 evőkanál baracklekvár
• 1 evőkanál rum
• 5 dkg vaj
• 5 evőkanál porcukor
• kb. 3 dl tej
a krémhez:
• 3 dl tej
• 3 evőkanál liszt
• 1 teáskanál vaníliakivonat
• 5 evőkanál porcukor
• 5 dkg vaj
• 15 dkg kókuszreszelék
a tetejére:
• 10 dkg étcsokoládé
• 1 kávéskanál olaj

Először a krémet készítem el, mert annak hűlni kell. A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Ha kihűlt, ízesítem a vaníliával, a cukorral és elkeverem a vajjal meg a maradék kókusszal.
A tészta hozzávalóit összedolgozom annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjak. Három részre osztom és porcukorral megszórt deszkán a tepsi méretének megfelelő lapokat nyújtok belőle.
Az első lapot a tepsibe helyezem, erre kenem a krém felét, ráteszem a második lapot, majd a krém másik fele következik, végül a harmadik lappal befedem.
Gőz fölött megolvasztom a csokoládét az olajjal és rákenem a sütemény tetejére. Néhány órára hűtőbe teszem, majd kockára vágva tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése