Oldalak

2013. június 4., kedd

Őszibarack

Őszibarack

Hozzávalók:
Tésztához:
  • 75 dkg liszt
  • 2 cs sütőpor
  • 2 tojás sárgája
  • 25 dkg Rama margarin
  • 2 dl tej
  • 30 dkg porcukor
Töltelékhez:
  • 10 dkg vaj
  • 30 dkg cukor
  • 2 dkg kakaópor
  • 1/2 dl rum (vagy pár csepp rumaroma)
  • 2 ek sárgabarack lekvár
  • a tésztagolyók kikapart belseje
Tetejére:
  • aroma ( rum, vérnarancs vagy mandula-ki milyet szeret)
  • ételfesték
Elkészítése:
A Rama margarint, a porcukrot, a tejet és a tojás sárgákat összedolgozzuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük,majd a Rama margarinos masszához adjuk és jól eldolgozzuk. 2 óráig állni hagyjuk, majd diónyi nagyságú gombócokat formázunk belőle. Tepsibe tesszük 180 fokon kb 10-15 perc alatt világosra sütjük. A közepét kikapargatjuk, összedolgozzuk a töltelék hozzávalóival, majd a masszával megtöltjük az üreges gombócokat és 2-2 db-ot összeragasztunk. Rumaromával vagy ételfestékkel színezzük, majd kristálycukorban megforgatjuk.
Őszibarack recept fotó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése