Oldalak

2013. június 10., hétfő

Hamis túrós

Hamis túrós

Hozzávalók:
Tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg Rama margarin
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojássárgája
  • 1 cs sütőpor
  • 1 citrom leve, reszelt héja
  • 1 csipet só
  • fahéj
Krémhez:
  • 5 dl tej
  • 7 ek cukor
  • 2 cs vaníliás puding
  • 4 tojás felvert habja
  • 2 kis tejföl
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • mazsola
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A tészta három negyedét lisztezett deszkán kinyújtjuk, tepsibe tesszük. A maradék tésztát félretesszük, mert majd rácsot csinálunk a krém tetejére.
A pudingot megfőzzük a kristálycukorral és a vaníliás cukorral. A felvert tojásfehérjét hozzáadjuk a még meleg pudinghoz, majd óvatosan belekeverjük a tejfölöket, a mazsolát és a citromhéjat.
A krémet ráöntjük a tepsiben lévő tésztára és a félretett tésztával berácsozzuk a puding tetejét. Előmelegített sütőben sütjük, közepes lángon, körülbelül 45 percig.
Hamis túrós recept fotó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése