Oldalak

2013. június 8., szombat

Speci

Knoppers

Hozzávalók:
A tejszínes töltelékhez:
  • ½ dl tejszín
  • 1 dl cukrozott sűrített tej
  • 15 dg vaj
  • 10 dkg tejpor
  • 1-2 kk vanília kivonat
A nutellás töltelékhez:
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg nutella
  • 1 ek kakaópor
  • 10 dkg pirított durvára vágott dió, mogyoró
Továbbá:
  • 3 ostyalap
Elkészítése:
A tejszínes töltelékhez a tejszínt felmelegítjük, beletesszük a sűrített tejet, kihűtjük. A cukrot a vajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt cukros tejszínt. Ezután kerülhet bele a tejpor is. Csomómentes krémet keverünk ki belőle.
A nutellás töltelékhez habosra keverjük a vajat a nutellával és a kakaóporral. Hozzáadjuk a durvára vágott pirított mogyorót és diót.
Az egyik ostyalapot megkenjük a tejszínes krémmel, majd a másik ostyalapot a nutellás krémmel.
Nehezékkel lenyomatjuk, egy éjszakára hűtőbe helyezzük. Másnap szeletelhető.
Knoppers recept fotó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése