Oldalak

2013. június 22., szombat

Gyümölcsös pite


Gyümölcsös pite 


Gyümölcsös pite á la Teri
  • előkészület:
  • sütés:
hozzávalók 10 főre
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg Rama
  • 2 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1,5 dl tej
  • gyümölcs ( meggy / cseresznye/ ribizli / alma/ körte)


A gyümölcs telente általában egy üveg lecsöpögtetett meggybefőtt, illetve nálunk házilag eltett cukrozott meggy. Így nyáron kicsit több, mint fél kiló magozott meggyet tettem bele. De akármilyen más gyümölccsel is jó (cseresznye, kis kockákra vágott alma, körte stb. is tökéletes).
Egyik hozzászólónk, Wvica rengeteg verziót kipróbált már nagy sikerrel, ide gyűjtöttem össze az ő ajánlatait:
  • 5 dkg lisztet kakaóra cserélni, tetejére banán.
  • 5 dkg lisztet darált mákra cserélni, tetejére őszibarack (ez meggyel is jó lehet!)
  • 5 dkg lisztet darált dióra cserélni, tetejére fahéjba és vaníliás cukorba forgatott alma
  • tésztába 1 mk fahéj, késhegynyi szegfűszeg, tetejére szilva
  • valamennyi lisztet kakaóra és kókuszra cseréln, tetejére őszibarack
  • 2 mandarin levével lecserélni egyenlő mennyiségű tejet, bele mandarin és 10 dkg étcsoki, tetejére
elkészítés
  1. Kézi habverővel jól összekeverjük a cukrot, a tojást és a margarint.
  2. A sütőporos lisztet és a tejet felváltva hozzákeverjük a masszához.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát.
  4. Kicsit belenyomkodjuk a gyümölcsöt.
  5. Előmelegített sütőben (180 fokon) megsütjük (tűpróba!). Mikor barnul a teteje, akkor jó általában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése