Gluténmentes cseresznyés pite
- előkészület:
- sütés:
hozzávalók 4 főre
- 500 ml gluténmentes lisztkeverék
- 200 ml barna cukor
- 1 cs sütőpor
- 4 dl natúr joghurt
- 2 db egész tojás
- 3 marék magozott cseresznye
cseresznyés lepény, gluténmentes cseresznyés lepény, gluténmentes kevert sütemény cseresznyével
elkészítés
- A tojást kikeverjük a joghurttal, majd hozzákeverjük a cukrot is (egy kis cukrot teszünk félre a cseresznyére).
- A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd lassanként hozzáadagoljuk a keverékhez.
- A cseresznyét összekeverjük egy-két kanál cukorral.
- Olajjal kikent, kilisztezett tepsibe simítjuk a tésztát, majd rászórjuk a cseresznyét.
- Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percet sütjük. A még langyos süteményt megszórjuk barna porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése