Ribizlis rétes
Lusta
asszony réteséről már biztosan mindenki hallott. A lényege, hogy nagyon
gyorsan elkészíthető és a hozzávalókat csak bele kell "dobálni" a
tepsibe. Az ismertebb verziója gyümölcs nélkül készül, de manapság már
sokféleképpen készítik.
Hozzávalók: 25 dkg rétesliszt,
22 dkg porcukor,
fél csomag sütőpor,
1 citrom reszelt héja,
10 dkg ráma, 50 dkg túró, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl tej, 2 tojás, 1 pohárnyi gyümölcs - ez esetben ribizli
A száraz hozzávalókat összekeverjük (liszt, cukor, sütőpor). Egy közepes tepsiben elmorzsoljuk a vaj felét, erre öntjük a lisztes keverék felét. Erre jön a túró, vaníliás cukor, reszelt citromhéj a ribizli
és a maradék vaj. A tetejét a megmaradt lisztes keverékkel fedjük be.
Végül a tejet összekeverjük a tojásokkal és azt is a tepsibe öntjük.
Előmelegített sütőben sütjük közepes lángon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése