Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 8 evőkanál liszt
- 8 evőkanál cukor
- 2 kiskanál sütőpor
- 1 kg magozott meggy
- fél liter tejszín
- 1 cs vanília krémpor
A 4 db tojást habosra keverem a cukorral ezután kis adagokban beleszitálom a sütőporral elkevert lisztet, lazán összedolgozom, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm. A meggyet kimagozom megmosom lecsepegtetem (pár szemet félre teszek a díszítéshez) majd a tésztás tálba öntöm, adok hozzá 1 evőkanál lisztet 1 evőkanál cukrot jól összekeverem és a piskótára szórom. 15-20 perc alatt 190 fokon megsütöm. Közben a tejszínt kikeverem a krémporral, a kihűlt piskótát kettévágom, megtöltöm a krémmel és a félretett meggyszemekkel díszítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése