desszert:fekete-erdő-kocka
Hozzávalók:
a piskótához: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 5 csapott evőkanál liszt, 1 evőkanál kakaópor, kevés sütőpor; a krémhez: 1 csomag
főzős vaníliás pudingpor, 2,5 dl meggylé, 1 dl víz, 25 dkg margarin, 20
dkg porcukor, kimagozott meggy; a habhoz: 2 csomag tejszínhabpor, 3 dl
tej, 1 csomag habfix
Elkészítés:
A piskótához a tojások
fehérjét kemény habbá verjük, félretesszük. A sárgákat kikeverjük a
cukorral, a liszthez hozzákeverjük a kakaót és a sütőport, majd lassan a
tojásos-cukros masszába keverjük. Ebbe a keverékbe óvatosan, hogy ne
törjön össze, beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot.
Előmelegített sütőben sütjük. Ha kész, hagyjuk hűlni.
Közben a
krémhez a vaníliás pudingot a meggylével és a vízzel felfőzzük, ezt is
hűlni hagyjuk. A margarint a porcukorral kikeverjük, és a kihűlt
pudingos krémhez keverjük, majd a végén ízlés szerinti mennyiségű
meggyet keverünk a krémbe. A krémet a piskótára kenjük.
A
tejszínhabport a tejjel először alacsony fokozaton keverjük, egy kis idő
elteltével beleöntjük a habfixet, és magas fokozaton keverjük tovább a
kívánt állagig. A kész habot a krém tetejére kenjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése