Fagyi szelet kicsit másként
Hozzávalók a tésztához: 5 tojás, 20 dkg cukor, 1-2 ek. víz, 10 dkg
darált dió, 20 dkg liszt, 1/2 cs. sütőpor, 4 ek. méz, 1 kk. fahéj
180 fokra előmelegítem a sütőt. A tojássárgákat, langyos mézet és a
cukrot habosra keverem. A száraz hozzávalókat (liszt, s.por, fahéj)
külön tálban összevegyítem, majd hozzáadom a tojásos masszához. A
tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verem robotgéppel. Nagy,
sütőpapírral bélelt tepsiben tűpróbáig sütöm.
Hozzávalók a krémhez: 2
csomag vaníliás puding, 7 dl tej, 6 ek. cukor, 1 cs. bourbon vaníliás
cukor (vagy vaníliarúd kikapart belseje), 1/2 liter Hulala tejszín
(fele)
Megfőzöm a pudingot, kihűtöm, felverem a tejszínt kevés porcukorral, majd hozzákeverem a pudinghoz a felét.
Tetejére: tejszín (másik fele), 1 tábla csoki, 2 ek. étolaj
Csokimázat készítek: felmelegítem mikróban a kockákra tört csokit,
hozzákeverem az olajat, kicsit kevergetem, hogy hűljön (kézmeleg
legyen). Majd kanalanként rámerem a süti tetejére, és óvatosan elkenem a
kanál aljával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése