Oldalak

2013. június 13., csütörtök

Emeletes sportszelet

Emeletes sportszelet

Hozzávalók:
Tészta:
  • 37 dkg liszt
  • 5 dkg zsír
  • 12 dkg porcukor
  • 2 ek kakaópor
  • 1 egész tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csapott ek szódabikarbóna
  • kevés tej
Krém:
  • 8 dl tej
  • 10 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 1 kocka Rama margarin
  • 1 rumaroma
Máz:
  • 5 dkg Rama margarin
  • 3 ek tej
  • 15 dkg porcukor
  • 2 ek kakaópor
  • 3 sportszelet
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit kevés tejjel összegyúrjuk, hogy jól nyújtható legyen. 4 részre osztjuk, és lapokat sütünk. A krémhez a tejben simára keverjük a lisztet, és felfőzzük, majd hűtjük. A Rama margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt, főtt krémmel összekeverjük, és hozzáadjuk a rumaromát. A lapokat megtöltjük a krémmel. A mázhoz a Rama margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a porcukrot, a tejet, a kakaóport, és felfőzzük alacsony hőfokon, nehogy megégjen. Beletördeljük a sportszeleteket, és addig keverjük, amíg felolvad. A langyosra hűlt mázat rákenjük a tésztára, és hűtőbe tesszük. Másnap szeleteljük.
Emeletes sportszelet recept fotó
Küldte: Burázs Györgyné

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése